Blog Moj Osmijeh ozbiljno shvata odgovornost u pogledu zaštite podataka posjetilaca koji dolaze na sajt. Ovaj blog nije pravno lice i nema materijalnu korist. Služi kao portal javnog informisanja i pružanja informacija o oralnom zdravlju, zdravoj ishrani i higijeni.

Moj Osmijeh se obavezuje da će štititi Vašu privatnost i omogućiti najbolje moguće iskustvo korištenja ove stranice.

Molim vas, pročitajte tekst dalje kako biste razumjeli kako se odnosim prema Vašim ličnim podacima.

Posjetite li ovaj web sajt, web provider automatski bilježi podatke koju uključuju IP adresu Vašeg računara, vrstu pretraživača, ime domena, vreme posjete, adresu web stranice s koje ste došli, te sve informacije o stranicama koje posetite na našoj web lokaciji o čemu ste bili obavješteni na svim stranicama web sajta.

Ove podatke koristim za statističke analize o korišćenju stranica, s ciljem da poboljšam kvalitet usluge.

Web provider ne bilježi Vašu e-mail adresu ili bilo koje druge podatke, koji bi se mogli iskoristiti za Vašu ličnu identifikaciju.

Podaci koje skupljam su sljedeći:

 • Domen i IP adresa
 • Vrstu browser-a i operativnog sistema pomoću kojeg je pristupljeno mom sajtu
 • Vrijeme pristupa i dužinu posjete
 • Strane koje posjećujete
 • Ukoliko ste posjetili moj portal sa nekog drugog sajta, adresu tog sajta

U kojim slučajevima bilježim vaše privatne podatke:

 • Postavljanje pitanja
  (Ime, email – na koji vam dostavljam odgovor)
  Kontakt podaci i pitanja se čuvaju i internoj bazi dokle god autor ne traži da se pitanje iz interne baze izbriše.
 • Prijava na newsletter
  (Ime, email adresa)

U svakom trenutku možete imati uvid u vaš nalog i odjaviti se sa liste. U tom slučaju se brišu vaši podaci.

 • Ostavljanje komentara
  (Ime/nickname, email adresa, ip adresa)
  Anonimizovan nickname od email adrese može biti ostavljen na sajtu, ali ćete morati unijeti i određenu adresu da biste ostavili komentar. Komentari se čuvaju dok autor ne zatraži skidanje ili na neki način narušava ideologiju bloga.

 

Davanjem svojih ličnih podataka i prihvatanjem Politike zaštite privatnosti potvrđujete da ste saglasni da se vaši podaci koriste na način opisan u ovoj Politici. Ukoliko se Politika zaštite privatnosti promijeni, izmjenjeni tekst Politike ću objaviti na ovoj stranici.

Izjava o Privatnosti je dokument koji garantuje zaštitu privatnosti mojih korisnika na Internetu. Moj blog možete pregledati besplatno i bez ikakve obaveze da otkrijete svoj identitet ili ostavite bilo kakve lične podatke. Odlučite li ipak prijaviti na moju newsletter listu, potrebno je da mi ostavite lične podatke (ime i prezime, mejl adresa), kako bih vam mogla dostavljati sadržaj za koji ste se prijavili. Tražim samo informacije koje su nužne kako bismo što bolje realizovali vaš zahtjev.

GOOGLE ANALITIKA

Ova web stranica koristi Google Analytics za analizu korišćenja web stranice. Google Analytics upotrebljava kolačiće za prikupljanje standardnih podataka internetskih zapisnika i posjetilaca ili podataka u anonimnom obliku. Informacije koje generira kolačić o vašoj upotrebi web stranice (uključujući IP adresu) prenose se Google-u. Informacije se zatim koriste za procjenu korišćenja web stranice posjetioca i za prikupljanje statističkih izveštaja o aktivnostima na web sajtu.

Google-ova pravila o privatnosti dostupna su na adresi: https://policies.google.com/privacy.

 

SIGURNOST PRIKUPLJENIH INFORMACIJA

Moj Osmijeh brine da su prikupljene informacije o korisnicima sigurne i zaštićene od gubitka, promjena, nedozvoljenog pristupa i bilo koje vrste zloupotrebe.

Sa mog bloga, linkovi mogu voditi na druge web sajtove. Ne snosim odgovornost za politiku ili procedure za zaštitu podataka, kao ni za sadržaj na ovim web sajtovima.